Zájem o služby plastických chirurgů stoupá. Na větší poprsí si ženy berou i půjčku

Zprávy: Ženy si na plastickou operaci berou i půjčku (zdroj: ČT24)

Stále roste zájem lidí o plastickou chirurgii. Podle odhadů se jen v Česku za estetické úpravy ročně utratí zhruba 2,5 miliardy korun. Mezi zájemci o změnu vzhledu také v poslední době přibývá mužů, kteří představují asi desetinu z celkového počtu klientů. Na zaplacení si některé klientky kliniky esteticé platické chirurgie berou i půjčku.

„Modelace prsou vyjde od 75 do 100 tisíc korun, záleží na implantátu,“ přibližuje plastický chirurg jedné z klinik Roman Kufa. Cena za liposukci se pohybuje nejčastěji od 20 do 50 tisíc korun, úprava očních víček vyjde přibližně na 12 až 16 tisíc korun.

Řada klientek si na zaplacení zákroku bere půjčku. A některé dermatologické kliniky díky rostoucí poptávce nabízejí i různé formy financování, jako třeba platby na splátky. K nejčastějším zákrokům v Česku patří zvětšení prsou, operace očních víček a úprava různých částí těla s využitím mini implantátů.

Plastika už není výsadou bohatých

Ilustrační foto
Zdroj: ČT24

Estetické operace jsou na denním pořádku nejen na specializovaných klinikách, ale i v klasických nemocnicích. „Už neplatí to, co před několika desetiletími, že by to byla výsada jen bohatých lidí,“ zmiňuje lékař nemocnice svaté Anny v Brně.

Zhruba pětina všech pacientů plastických chirurgů jsou cizinci, přijíždějí do Česka nejčastěji z Německa, Rakouska a Británie. Přesto má ale Česká republika do velmocí estetické medicíny ještě daleko. Nejvyšší poptávka panuje ve Spojených státech amerických, na druhém místě je Čína a pomyslný bronz patří Brazílii.