Most u Komořan možná čeká demolice, měl být napojen na Pražský okruh

Praha - Mostu za 110 milionů korun, který je součástí nového Pražského okruhu nedaleko Komořan, hrozí demolice. Podle Hospodářských novin už tamní odbor výstavby poslal magistrátu žádost na jeho odstranění. Stavba je nelegální. Magistrát na ni sice vydal stavební povolení, ale chybí dokončené uzemní řízení. Most, stojí od srpna, ale napojen na obchvat nebyl. Obyvatelé Komořan se totiž nedohodli, kudy přípojka k obchvatu povede. O dalším postupu rozhodne magistrát.

Most se měl stát součástí sjezdu z nové části okruhu do Komořan. Od srpna sice stojí, ale zatím nebyl napojen. Dosud k přípojce k obchvatu není řádně dokončeno územní řízení a to podle odboru výstavby Prahy 12 nebylo skončeno ani u stavby mostu.

„Není technicky možné postavit obchvat a pak teprve přemostění. Musela by se zastavit na poměrně dlouhou dobu doprava, hrozilo by poškození dálnice od stavební techniky,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martina Vápeníková. Magistrát proto na jaře na most stavební povolení vydal.

 „Zbourání mostu by bylo velké neštěstí. Napojení na obchvat máme v územním plánu a nyní probíhá územní řízení,“ řekl starosta Prahy 12 Petr Hána. Podle něj by měly mít Komořany napojení na obchvat zhruba za čtyři roky.

Vydáno pod