Známá firma Kohout opět v hledáčku policie

Praha - Lukáše Kohouta, který jako falešný asistent exministra zahraničí Kavana procestoval celý svět, bude opět šetřit policie. Obrátili se na ni senátoři. Kohout totiž neoprávněně používá průkaz asistenta senátora - a za oknem auta má i kartu poslance. Ani o jejím vydání sněmovna nic neví.

Známá firma Kohout opět v hledáčku policie (zdroj: ČT24)

Od koho Kohout průkazku dostal, prozradit nechce. „Pokud mám průkazku asistenta senátora, tak asi jím jsem,“ řekl ČT Kohout. Na otázku, komu asistenta dělá, ale odpovědět nechtěl.  

„Jeho (Kohoutovo) tvrzení, že je asistentem senátora, je nepravdivé. Zneužití podpisu předsedy Senátu Milana Štěcha na kartě, kterou využívá k parkování, předáváme k řešení policii,“ uvedla ředitelka senátního odboru vnějších vztahů a služeb Pavlína Heřmánková.

Podobně zástupci dolní komory tvrdí, že Kohoutovi žádnou kartu nevydali. „Osoba, která mi tu kartičku vydala, je více než rok dehonestována v médiích a já ji nebudu víc dehonestovat,“ uvedl Kohout.  

Kohout - původně vyučený kuchař - v minulosti vystupoval jako asistent, vedoucí kanceláře nebo mluvčí Jana Kavana. Jeho jménem objednával lety do zahraničí. V roce 2006 byl za tento podvod odsouzen na 28 měsíců s pětiletou zkušební dobou. Před třemi lety organizoval protiromské pochody v domovském Varnsdorfu, letos neúspěšně kandidoval do Evropského parlamentu. Právě Kohoutově kandidatuře se věnovali i Reportéři ČT - detaily najdete tady