Threads opustila většina uživatelů, přiznal Zuckerberg

Sociální síť Threads, kterou na začátku tohoto měsíce spustila americká společnost Meta Platforms, přišla o více než polovinu uživatelů. Při hovoru se zaměstnanci to podle stanice BBC řekl její ředitel Mark Zuckerberg. Zejména díky propojení se sítí Instagram překonala tato konkurenční platforma Twitteru pět dní po svém spuštění práh sto milionů uživatelů. Jako nejrychleji rostoucí aplikace tak předčila program ChatGPT.

Dva týdny po spuštění měla síť Threads podle některých odhadů kolem 150 milionů uživatelů. Zuckerberg ale při hovoru se zaměstnanci řekl, že se tento počet snížil.

„Pokud se vám zaregistruje přes sto milionů lidí, bylo by v ideálním případě úžasné, kdyby všichni nebo alespoň polovina z nich zůstala. Toho jsme zatím nedosáhli,“ řekl Zuckerberg. Tuto situaci přitom označil za normální. Díky přidávání nových funkcí se podle něj počet uživatelů aplikace zlepší.

Platformu Threads někteří uživatelé dříve kritizovali kvůli omezené funkčnosti, například co se týče zobrazovaných příspěvků a dostupného obsahu. Produktový ředitel Chris Cox uvedl, že sociální síť se zaměřuje na přidávání lákavých prvků, které by přitáhly uživatele zpět na platformu.

Patří mezi ně například zajištění toho, aby lidé, kteří jsou v aplikaci Instagram, mohli vidět důležité příspěvky na síti Threads. Obě platformy jsou úzce propojeny, aby se uživatelé mohli zaregistrovat do aplikace Threads, musejí mít účet na Instagramu.

Společnost Meta Platforms, která je rovněž majitelem sociální sítě Facebook a komunikační služby WhatsApp, ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 16 procent na 7,79 miliardy dolarů (bezmála 170 miliard korun). Výsledky překonaly odhady analytiků, k čemuž přispělo oživení reklamy na internetu.