Sanatorium pod Pálavou má svého projektanta. Stavbu spa resortu připravuje i čínský developer

Společnost Thermal Pasohlávky vybrala projektanta plánované stavby odborného léčebného ústavu na břehu novomlýnských nádrží. Stala se jím Projektová společnost Sanatorium Pálava. Půjde o specializované zařízení na rehabilitace po operacích kyčlí nebo jiných kloubů. Investici v podobě spa resortu ve stejné lokalitě dále plánuje i čínská firma RiseSun.

O léčebném projektu pro Pasohlávky se mluví už dekádu, ve stavbě odborného léčebného ústavu s názvem Sanatorium Pálava nastal konkrétní posun až nyní. Společnost Thermal Pasohlávky vybrala projektantskou firmu.

„Pro nás je to docela důležitý krok, protože budeme moci začít projektovat pro stavební povolení. Kvůli tomu, co se děje poslední rok, předpokládáme, že by se mohlo začít se stavbou v roce 2022,“ řekl předseda představenstva Thermal Pasohlávky Martin Itterheim.

Stavba ústavu by měla vyjít na asi půl miliardy korun, kraj z toho má zaplatit dvě stě milionů. Nový hejtman přitom už tak napnutý rozpočet nazval hrou o přežití. „Letos tuto částku nemáme v rozpočtu, ten je opravdu krizový, budeme se ale snažit získat na projekt dotace. Takové zařízení zatím na jihu Moravy není,“ řekl náměstek hejtmana JMK Jan Zámečník (KDU-ČSL).

Souběžně s tím probíhá také příprava dalšího projektu, Spa Resortu čínské firmy RiseSun. Obrovský komplex počítá kromě lázeňské budovy taky s hotelovým bydlením a rezidenční částí. 

Pokračujeme v přípravách na územní rozhodnutí. Jakmile ho získáme, bude navazovat žádost o stavební povolení. Můžeme ujistit, že z naší strany není žádné zdržení. Jakmile získáme stavební povolení, začneme stavět.
Edward Xu
generální ředitel RiseSun Healthcare and Tourism CZ