Kvůli dálnici musí v Postoloprtech celé hřiště do autu

Události v regionech: v Postoloprtech se stěhuje fotbalové hřiště (zdroj: ČT24)

Kvůli stavbě dálnice D7 se musí v Postoloprtech na Lounsku přestěhovat celé fotbalové hřiště. Původně se mělo s přesunem začít už před třemi roky, pak se ale ukázalo, že získaná dotace by na to nestačila a bylo potřeba získat další finance.

Dálnice D7 spojí Prahu, Chomutov a německé Sasko a zhruba pětikilometrový úsek dálnice u Postoloprt má být hotový do sedmi let. Postoloprtské hřiště se kvůli němu posune o pětadvacet až třicet metrů a bude blíže k lesu.

Pro místní, kteří hrají okresní přebor, je stěhování jejich zeleného trávníku zásadní událostí. „To jsou obrovské vzpomínky,“ říká například bývalý fotbalista Karel Janouš, který právě na zdejším hřišti „vsítil osm gólů Krásnému Dvoru“, o čemž mluví jako o svém nejúžasnějším zážitku. Teď tam stroje vytrhávají poslední zbytky trávníku.

Vedení Postoloprt doufá, že se s novým hřištěm zvýší zájem mládeže o fotbal. Klub ho dostane ke stému výročí. „Hřiště bude modernější, bude odpovídat současným předpisům,“ dodává starosta Zdeněk Pištora. „Bude mít dokonce tribunu pro dvě stě diváků, takže diváci budou moci při sledování zápasů sedět a nebudou stát, jako tomu bylo v minulosti.“