Xerox dá za IT experta 6 miliard dolarů

New York - Úspěšným spojením s firmou Affiliated Computer Services vznikne jednička v oblasti IT řešení pro firmy. Xerox si slibuje, že se tak dostane k novým zákazníkům. Výrobce, který se proslavil výrobou kopírovacích přístrojů, nabídne za každou akcii dodavatele informačních technologií 63 dolarů. O třetinu víc než za kolik se Affiliated Computer Services obchodoval v závěru minulého týdne.

„Kombinací naší síly v dokumentačních technologiích a zkušeností “ACS„ s poradenstvím a řízením pracovních procesů vytvoříme unikátní a široká řešení pro klienty,“ plánuje generální ředitelka společnosti Xerox Ursula Burns. Špičky obou společností očekávají, že v dolarech šestimiliardová fúze přinese trojnásobný nárůst tržeb a každoroční pětiprocentní ziskovost.

Slučují se i další giganti

Xerox koupí IT experta (zdroj: ČT24)

Minulý týden oznámil výrobce počítačů Dell záměr koupit Perot Systems, lídra v oboru procesního řízení firem. Hewlett Packard koupil pak další poradenskou společnost v oboru IT - Electronic Data Systems. „Hodnota nových fúzí a akvizic dosahuje hranice 40 miliard dolarů. Nejvíce fúzí a akvizicí probíhá v sektorech, které jsou na tom od začátku roku výkonnostně nejlépe, tzn. sektor technologií a sektor farmacií,“ vysvětluje četnost slučovacích transakcí Josef Stoulil, analytik společnosti Capital Partners.

První oxeroxovaný papír přišel na svět přesně před půlstoletím. Transakce, která má ukázat možnosti více než sto let starého „pionýra“ v oboru, by po schválení příslušnými úřady měla proběhnout v prvních měsících roku 2010.