Soud: CK Fischer musí změnit jméno

Praha - Cestovní kancelář Fischer nesmí požívat jméno Fischer ve svém názvu. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, vyhověl tak žalobě zakladatele společnosti, bývalého senátora Václava Fischera. Rozhodnutí soudu je nepravomocné, cestovní kancelář se proti němu podle svých zástupců chystá odvolat.

„Proti rozsudku se samozřejmě odvoláme. Dnešní rozhodnutí soudu tedy vůbec nic nemění na současné praxi,“ uvedl mluvčí společnosti Daniel Plovajko. Podle něj cestovní kancelář používá ochrannou známku CK Fischer, která je jejím majetkem a kterou nelze zpochybnit.

Pokud by CK nemohla vůbec používat značku Fischer, znamenalo by to pro ni, že by musela na trhu vystupovat pod novým a zákazníkům neznámým jménem. Musela by tak podle Mikeše investovat nemalé peníze do reklamní kampaně, aby opět do povědomí klientů pod novým jménem vstoupila. 

Historie CK Fischer v České republice spadá do roku 1990, kdy Václav Fischer otevřel první českou pobočku své německé společnosti Fischer Reisen. Poté, co Fischer v roce 1995 prodal její německou matku, dostala česká cestovní kancelář své nynější jméno.

Když se v roce 2003 Fischerovy firmy dostaly do potíží, ovládla cestovní kancelář firma K&K Capital Group podnikatele Karla Komárka. Ta se loni v květnu stala stoprocentním vlastníkem společnosti.