V domku ve Strašicích strašil syn - ne však vždy

Strašice - Záhadné jevy ve „strašidelném“ domku ve Strašicích na Rokycansku způsobil člověk. Policii se viník přiznal - je jím překvapivě syn rodiny Mračkových. Odborníci, kteří paranormální jevy v domě zkoumali, ale stále trvají na tom, že rozhodně nemohl způsobit všechny jevy. Kvůli nízké škodě policie každopádně případ odloží.

„Shromáždili jsme vyhotovené znalecké posudky, provedli ohledání místa činu, zajistili věcné stopy. Zainteresované osoby podaly k případu vysvětlení. K posouzení po odborné stránce byl jako konzultant přizván i specialista pro neionizující záření,“ uvedla rokycanská policejní mluvčí Jana Tomková. Po vyhodnocení dospěla policie k závěru, že události v domě musela způsobit nějaká osoba. „Ta se k tomu v následném podání vysvětlení přiznala,“ řekla mluvčí. Škoda v domě nepřesáhla 5000 korun, proto se nejedná o podezření ze spáchání trestného činu a případ bude odložen.

Podle dobře informovaného zdroje agentury ČTK se přiznal syn rodiny, bylo to ale údajně jen k několika činům, například že zapálil vlhký ručník, rozbil akvárium a také sklo ve stěně. Svým jednáním chtěl prý pomoci tomu, aby se odborníci začali o podivné jevy v domku více zajímat. Podle některých odborníků ale nemohl způsobit všechny jevy, které se v uplynulých týdnech staly. „Například na zásuvkách se nenašly žádné stopy samozápalné látky, nemohl ani dokázat vyhazování jističů,“ uvedl regionální mluvčí ČEZ Martin Sobotka. Zkoumání ze strany expertů bude dál pokračovat, jevy se aktuálně zabývá například odborník z ČVUT.