V Berouně se o senátorský post utkají Sidovský a Oberfalzer

Senátní duel: obvod č. 16 – Beroun (zdroj: ČT24)

Do druhého kola v senátním obvodě Beroun postupují nynější senátor Jiří Oberfalzer (ODS) a Janis Sidovský, kterého nominovala Liberálně ekologická strana společně s hnutím Senátor 21. Obhájce křesla v horní komoře získal 37,89 procenta hlasů, nejúspěšnější z jeho vyzyvatelů 29,92 procenta. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října.

Voleb se zúčastnilo 43,4 procenta voličů. O hlasy usilovali čtyři kandidáti. Druhé kolo senátních voleb se bude konat 30. září a 1. října 2022. 

Místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer je v horní komoře parlamentu od roku 2004. Je také členem organizačního výboru. Známý bojovník proti Lisabonské smlouvě vedl v horní parlamentní komoře mediální komisi, později předsedal mandátovému a imunitnímu výboru. Od roku 2010 je i zastupitelem a radním města Králův Dvůr a od roku 2014 je i jeho místostarostou. 

Senátorský mandát obhajuje už poněkolikáté. V roce 2016 zvítězil v Berouně se ziskem 63,14 procenta hlasů. Druhý tehdy skončil Bohumil Stibal (ANO).

Producent Janis Sidovský je od roku 2018 místostarostou města Karlštejn. Tehdy byl do zastupitelstva zvolen jako nestraník za ODS. Především hudební produkci se věnuje od začátku devadesátých let minulého století. Je známý spoluprácí na řadě muzikálů. Jeho klienty byli a jsou populární zpěváci, životním partnerem Pavel Vítek.