Nad D3 a D10 zanikly při nočních uzavírkách staré nadjezdy. Dálnice jsou již plně průjezdné

Události ČT: Nad D3 a D10 zanikly staré nadjezdy (zdroj: ČT24)

Bez omezení je průjezdná dálnice D3 severně od Českých Budějovic i D10 u Brandýsa nad Labem. Úseky tam byly přes noc uzavřené, dělníci zlikvidovali staré nadjezdy. Most přes D3 musel ustoupit připravovanému odpočívadlu. Jeho demolice se oproti plánu poněkud zdržela, ale od půl deváté byla dálnice opět průjezdná. Na D10 se podařilo vše dokončit tak, že se mohla auta v deset dopoledne na dálnici vrátit. Zprvu se ale jezdilo s omezením, všechny pruhy byly otevřeny až odpoledne.

Nad dálnicí D3 u jihočeských Chotýčan nechali silničáři zbourat nadjezd, a to kvůli chystanému odpočívadlu. Na jihočeské dálnici bude teprve druhé. Přes noc konstrukce nadjezdu – přes kterou dříve vedla polní a turistická cesta, ale již několik měsíců byla nepřístupná – zanikla. Nepodařilo se to ale zcela včas.

Problém byl podle stavbyvedoucího s rozpojením mostovky a zdržel se také úklid. Zpoždění ale nebylo velké, zhruba půlhodinové. Zprvu ale byly otevřené pouze dva ze čtyř jízdních pruhů. Až odpoledne byla dálnice u Chotýčan řidičům k dispozici v celé šíři.

Podobné to bylo i u Záp na dálnici D10, kde rovněž přes noc zanikl nadjezd. Ten byl v havarijním stavu. Otevřít dálnici v blízkosti Prahy se podařilo v plánovaných 10 hodin dopoledne, ale zprvu se jezdilo pouze v jednom pásu. Druhý se otevřel až o tři hodiny později.