TÉMA

Zápy

Rakovník je blíže k obchvatu. Severní úsek získal stavební povolení

Druhá část obchvatu Rakovníka získala stavební povolení. Práce na něm by tak podle vedení města mohly začít už příští rok. Místní čekají na odlehčení dopravy už více než patnáct let, část z nich už i sepsala petici. Vadí jim smog a jeho vliv na zdraví. Ulevit od průjezdu kamionů chtějí i lidé z dalších obcí a měst ve středních Čechách, třeba ve Staré Boleslavi nebo Zápech.
24. 2. 2023|

Nad D3 a D10 zanikly při nočních uzavírkách staré nadjezdy. Dálnice jsou již plně průjezdné

Bez omezení je průjezdná dálnice D3 severně od Českých Budějovic i D10 u Brandýsa nad Labem. Úseky tam byly přes noc uzavřené, dělníci zlikvidovali staré nadjezdy. Most přes D3 musel ustoupit připravovanému odpočívadlu. Jeho demolice se oproti plánu poněkud zdržela, ale od půl deváté byla dálnice opět průjezdná. Na D10 se podařilo vše dokončit tak, že se mohla auta v deset dopoledne na dálnici vrátit. Zprvu se ale jezdilo s omezením, všechny pruhy byly otevřeny až odpoledne.
20. 11. 2022Aktualizováno20. 11. 2022, 15:06|

Hasiči zlikvidovali požár haly v Zápech u Prahy. Jejich zásah trval 39 hodin

V neděli dopoledne se definitivně podařilo dohasit rozsáhlý požár haly v Zápech u Prahy. Zásah hasičů trval celkem 39 hodin. Od pátečních 20:00 s požárem zápolilo přes sto hasičů a zhruba třicet vozidel, včetně speciální techniky, několik hodin platil nejvyšší stupeň požárního poplachu. Hala, kterou bylo nutné zdemolovat, sloužila společnosti AD Partner jako sklad autodílů, byly v ní i oleje a plynové lahve. Škoda bude podle předběžných odhadů majitele zhruba sto milionů korun, příčinu požáru začnou ještě v neděli zjišťovat vyšetřovatelé.
3. 7. 2022Aktualizováno3. 7. 2022, 13:16|

V Zápech u Prahy vyhořela hala s autodíly. Majitel odhaduje škodu na sto milionů

Hasiči likvidují následky požáru haly v Zápech u Prahy už přes 24 hodin, budou demolovat části konstrukce a dohašovat skrytá ohniska celou noc, stále platí druhý stupeň pohotovosti. Hala s autodíly začala hořet v pátek před dvacátou hodinou, byly v ní i oleje a plynové lahve. Škodu odhadl majitel společnosti AD Partner na 100 milionů korun. Podle policejní mluvčí Vlasty Suchánkové začnou kriminalisté vyšetřovat, až skončí hasicí práce, zatím tedy není možné stanovit výši škody. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
1. 7. 2022Aktualizováno2. 7. 2022, 21:41|