Lidovečtí senátoři si vyměnili vedení, předsedou klubu zvolili Klementa

Novým předsedou senátorského klubu KDU-ČSL a nezávislí se v úterý stal Josef Klement. Senátor za Žďársko nahradil místopředsedkyni strany Šárku Jelínkovou, která letos senátorský mandát na Kroměřížsku neobhájila. Klub bude mít stejně jako dosud dvanáct členů, v letošních senátních volbách dokázal znovu získat sedm senátorek a senátorů.

Místopředsedou klubu byl podle mluvčí KDU-ČSL Lucie Ješátkové zvolen uherskohradišťský senátor Josef Bazala. Nahradil v této funkci staronového olomouckého senátora Lumíra Kantora.

Dále rozhodli o tom, že Jitka Seitlová (KDU-ČSL) bude obhajovat funkci místopředsedkyně Senátu na jeho první schůzi v novém volebním období, ta by se měla uskutečnit 2. listopadu.

Klement podle mluvčí pracoval dvacet let v komerční sféře a šest let ve vedení města Žďár nad Sázavou, je také krajským zastupitelem na Vysočině. Zkušenosti z komerční a politické sféry vnímá podle mluvčí jako ideální předpoklad pro pozici předsedy senátorského klubu. Zvolen byl jednohlasně, dodala Ješátková.