Ve Frýdku-Místku se řidiči musejí obrnit trpělivostí

Frýdek-Místek - Dlouhodobé dopravní komplikace a desítky minut zpoždění. Připravit se na ně musejí řidiči projíždějící Frýdkem-Místkem. Ředitelství silnic a dálnic tady omezilo dopravu na strategickém silničním mostě. Problémy mohou mít i lidé jedoucí kolem přehrady Šance. V obou případech může za zúžení špatný technický stav vozovky.

Řidiči projíždějící Frýdkem-Místkem se musejí obrnit trpělivostí. Při průjezdu městem mohou nabrat zpoždění až 20 minut. „Bude se nám ucpávat to centrum, protože si budou řidiči určitě zkracovat cestu přes koloradovský most, takže budeme mít problém,“ obává se náměstek primátora Petr Cvik. Za omezením dopravy stojí špatný technický stav mostu vedoucí centrem města. Vedení města tvrdí – opravu urgujeme u Ředitelství silnic a dálnic už tři roky. „Největším problémem jsou poškozené středové římsy, dále je poškozeno odvodnění komunikace. Hrozilo zborcení těch říms a tam by byli nejvíce ohroženi chodci a vozidla pod tou estakádou,“ zdůvodňuje vedoucí odboru dopravy magistrátu Miroslav Hronovský.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Stejná situace je i u mostu nad přehradou Šance. Je v havarijním stavu, peníze na opravu ale nejsou. „Tady jsme nedostali povolení na soutěž, ale z důvodu bezpečnosti tady dochází ke snížení počtu jízdních pruhů,“ uvedl za ŘSD Lubomír Hýbl. Opravy obou mostů by stály přibližně 300 milionů korun. Kdy by mohly začít, ale nikdo neví. Do té doby musejí řidiči počítat s omezeními.