Tragická nehoda na Karvinsku: Dva mladí lidé zemřeli, třetí je v nemocnici

Karviná - Dva mladí lidé ve věku 22 let zemřeli dnes časně ráno na Karvinsku při čelní srážce osobního a nákladního automobilu. Další devatenáctiletá dívka je s těžkým poraněním v nemocnici. Kvůli nehodě byla silnice mezi Karvinou a Českým Těšínem až do půl druhé zcela uzavřena.

Osobní vůz řídil dvaadvacetiletý mladík. S ním cestovala stejně stará dívka a její o tři roky mladší kamarádka. „Podle výpovědi řidiče nákladního vozu vjelo osobní auto na rovném úseku mezi obcí Chotěbuz a částí Karviné Louky do protisměru,“ sdělila mluvčí karvinské policie Zlatuše Vačková. „Tvrdil, že se snažil řidiče upozornit na hrozící havárii troubením a blikáním světel. Ten ale nereagoval,“ řekla mluvčí. Kamion skončil po střetu mimo silnici.

Řidič a spolujezdkyně, která pravděpodobně seděla na předním sedadle, zemřeli na místě. O tři roky mladší dívka byla ve vážném stavu převezena vrtulníkem letecké záchranné služby do ostravské fakultní nemocnice,“ uvedla Viačková.

Mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl doplnil, že první pomoc se raněným snažili poskytnout i svědkové nehody a hasiči. „Posádky lékařských a zdravotnických týmů, které tam přijely z Karviné, Českého Těšína i Ostravy, pokračovaly v resuscitaci, která však byla neúspěšná,“ líčil Humpl. Doplnil, že devatenáctiletou dívku, která zřejmě seděla vzadu, vyprostili při vědomí. „Utrpěla poranění hlavy a nohy,“ řekl Humpl.

Okolnosti tragické srážky kriminalisté vyšetřují. Podle dechové zkoušky nebyl řidič nákladního vozu s přívěsem pod vlivem alkoholu.

Hasiči pomáhali vyprošťovat raněnou, zajistili obě havarovaná auta proti požáru, jímali provozní kapaliny z vyvráceného nákladního vozu. Povolali i speciální protichemický vůz z hasičské stanice v Karviné. „Na místě pracovali celkem sedm hodin. Zásah ukončili úklidem silnice,“ informoval za moravskoslezské hasiče Petr Holub.