Podnikatelka se pokusila podplatit členy Toflova gangu, skončí ve vězení

Brno - Na jeden rok do vězení poslal Krajský soud v Brně podnikatelku Věru Koudelkovou. Měla se dopustit uplácení členů takzvaného Toflova gangu, Miloše Almásyho a Romana Veleckého. Bývalí policisté jí slíbili, že její případ, kdy byla vyšetřována kvůli podvodu, přes své kontakty u policie ovlivní. Za 270 tisíc korun, které měli od podnikatelky dostat, si chtěla Koudelková zajistit beztrestnost.

V roce 2009 měla Koudelková předat Almásymu a Veleckému úplatek, který měl potom dál Almásy předat komisařce hospodářské kriminálky, aby ovlivnila její případ. Celkem předala na úplatcích 270 tisíc korun. Soud nižší instance ji za to původně odsoudil ke 300 hodinám obecně prospěšných prací. Státní zastupitelství se ale proti rozsudku odvolalo. Podle obžaloby se totiž podnikatelka dopustila jednání s vysokým stupněm škodlivosti. Navíc krátce poté, kdy dostala mírnější trest v jiném případu.

„Jen jsem se chtěla domoci svých práv a teď tady sama čelím trestnímu oznámení,“ řekla dnes soudu se slzami v očích.

Brněnský soud už dříve potrestal Miloše Almásyho a jeho kolegu podmínkou. Peníze od podnikatelky měly být původně určeny pro další policisty, kteří mohli vyšetřování ovlivnit. Ženu ale oklamali a peníze si nechali. Část peněz určených na korupci musí obžalovaní Věře Koudelkové vrátit zpět.

Bývalí policisté vinu přesto odmítali. „Ty skutky, které jsou mi kladeny za vinu, se nestaly,“ řekl Roman Velecký.

Zatímco oba expolicisté dostali od soudu jen podmínku, samotná podnikatelka bude muset nastoupit roční výkon trestu.