Karviná vstoupila do nového ročníku 2.ligy vítězstvím

Po Gambrinus lize odstartovala i druhá nejvyšší česká fotbalová soutěž. Loňský šestý tým tabulky Karviná přivítal na svém trávníku nováčka druhé ligy celek Pardubic. Slezané se s Východočechy sice  trápili, ale nakonec zvítězili 1:0.

Karvinští fotbalisté hrající v bílých dresech vstoupili do utkání aktivně a od úvodních minut se tlačili před branku Shejbala. Slezany mohl po rohovém kopu poslat do vedení ve 13. minutě Ondřej Cverna. Míč po jeho hlavičce zamířil mimo tři týče. O pět minut později si největší šanci v utkání vypracovali hosté. Sklenáře vychytal Rakovan. Následná střela Řezníčka neměla správný důraz a tak se radovali domácí. V závěru prvního poločasu vypálila z poza šestnáctky letní posila Slezanů Roman Fischer a míč zaplachtil za záda bezmocného Shejbala.

Pardubice mohly v 56. minutě vyrovnat. Petrus obelstil Knötiga, ale pak zamířil pouze do boční sítě. Na druhé straně mohl pojistit vedení Karviné Aleš Besta. Střílel však těsně vedle branky. To byla také poslední větší branková příležitost v utkání. Karviná tak v prvním duelu nové sezony porazila Pardubice 1:0.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)