TÉMA

Silniční provoz

MAPA: Opravy dálnic a rychlostních silnic probíhají na desítkách míst. Zkomplikují letní provoz

Letní prázdniny jsou obdobím, kdy dochází k většímu počtu dopravních nehod. Mění se i jejich důvody – častěji je příčinou únava a nepozornost, uvedl ministr dopravy Martin Kupka (ODS) na tiskové konferenci s šéfem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radkem Mátlem, policií a BESIPem k opatřením v rámci prázdninového provozu na silnicích. Omezí například údržbovou činnost a ke klíčovým komunikacím nainstalují také nové informační tabule. Provoz však nadále komplikují stavební práce.
27. 6. 2024Aktualizováno27. 6. 2024, 20:07|

Autoškoly na konci července zařadí čtyřicet nových otázek

Uchazečům o řidičský průkaz u zkoušek od 28. července přibyde čtyřicet nových otázek, konkrétně třicet statických a deset dynamických s animacemi. Zaměří se na znalosti pravidel silničního provozu a vnímání rizik při řízení. Zhruba třicet starých otázek letos ministerstvo naopak vyřadí.
19. 6. 2024Aktualizováno19. 6. 2024, 14:09|

Tři čtvrtiny cyklistů, kteří přišli na silnicích o život, vyjely bez přilby. Policie chystá osvětu

Až tři čtvrtiny cyklistů, kteří na tuzemských silnicích přijdou každoročně o život, nemají při nehodách cyklistickou přilbu. Loni na kole zemřelo při dopravních nehodách 40 lidí a z toho 29 (tedy skoro 73 procent) helmu nemělo. Na automatické a preventivní nošení přilby bude upozorňovat nová bezpečnostní kampaň, kterou představil šéf dopravní policie Jiří Zlý. Podle expertů by tak šla s dodržováním ochrany úmrtnost snížit o čtyřicet procent.
10. 6. 2021|