TÉMA

Ranění

Ukrajinci podle Kremlu útočili na Ruskem okupovaný Krym pomocí amerických střel

Ukrajina útočila na Ruskem okupovaný Krymský poloostrov střelami dlouhého doletu ATACMS, uvedl Kreml. Moskvou dosazený gubernátor Sevastopolu Michail Razvožajev tvrdí, že zemřelo nejméně pět lidí a na 120 jich bylo zraněno. Ze zodpovědnosti za útok obvinilo ruské ministerstvo obrany primárně Spojené státy, které zbraně dodaly. Ukrajinská armáda zase hlásí ruský útok třemi raketami nad Kyjevskou oblastí.
23. 6. 2024Aktualizováno23. 6. 2024, 17:10|

Ukrajina má podle západních odhadů velké ztráty a nedostatek zkušených vojáků, Kyjev to popírá

Ukrajinská armáda se před dlouho očekávanou protiofenzivou potýká s nedostatkem zkušených vojáků, což je důsledek velkých bojových ztrát. S odkazem na západní představitele to uvádějí web či list The Washington Post (WP) s tím, že Ukrajina přišla od začátku ruské plnohodnotné ruské invaze loni v únoru více než o sto tisíc vojáků, počítaje padlé i raněné. Kyjev popřel, že by měl tak vysoké ztráty, a odmítl spekulace o možné nepřipravenosti na jarní protiútok.
21. 3. 2023|

Rusko přišlo od začátku letošní invaze o sto tisíc vojáků, uvedlo vedení ukrajinské armády

Rusko od únorového vpádu na Ukrajinu přišlo už o více než sto tisíc vojáků, tři tisícovky tanků, asi šest tisíc dalších obrněných vozidel a další techniku, tvrdí ukrajinský generální štáb ve čtvrteční ranním přehledu situace na bojišti v 302. den války.
22. 12. 2022Aktualizováno22. 12. 2022, 23:18|