TÉMA

Poškození cizí věci

Sprejeři „ozdobili“ vlaky Jindřichohradecké úzkokolejky. Čištění je drahé a časově náročné

Insolvenční správce Jindřichohradeckých místních drah informoval, že vlaky by na úzkokolejku mohly opět vyjet už na začátku června. Do té doby by trať měla mít nového vlastníka. Nejezdí se po ní už jeden a půl roku. O unikátní vagony se zatím dobrovolně starají bývalí zaměstnanci a potýkají se i s tím, že vozy se stávají terčem útoku vandalů.
9. 4. 2024|

Policie znovu vyšetřuje poškození pravěkého hradiště. Závěr, že nikdo nic nespáchal, zpochybnilo ministerstvo

Policie se znovu zabývá poškozením pravěkého hradiště Radná u Plzně. Památku loni v létě narušili lesní dělníci. Policie původně událost vyhodnotila jako neúmyslnou. Nyní se ale k vyšetřování vrátila. Proti původnímu závěru se ohradila památková inspekce ministerstva kultury.
4. 4. 2024|

Muž viněný z požáru na Císařském ostrově uzavřel dohodu o vině a trestu. Má jít na osm let do vězení

Třicetiletý muž, jehož obžaloba viní ze založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze, uzavřel se státní zástupkyní dohodu o vině a trestu. Podle ní by si měl odpykat osm let ve vězení, řekl mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Soud bude podle něj schvalovat dohodu ve středu 20. prosince. V ohni zahynulo šest koní a dva poníci, kteří patřili jezdecké škole. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3,5 milionu korun.
15. 12. 2023|

Policie odložila případ, ve kterém někdo polil barvou ukrajinské velvyslanectví v Praze

Případ z 5. října, kdy neznámý pachatel polil sídlo ukrajinského velvyslanectví v Bubenči červenou barvou, policie musela odložit. Nezjistila pachatele, který se činu dopustil. České televizi informaci potvrdil mluvčí Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Jan Daněk. Na základě incidentu policie budovu nepřetržitě střežila. K dispozici měla kamerový záznam, vypátrat podezřelého se ale nepodařilo.
4. 11. 2022|

Státní zastupitelství obžalovalo muže, který střílel na úřadu práce v Praze

Státní zastupitelství obžalovalo muže, který se podle policie přiznal k loňské střelbě na pražském úřadu práce, jejíž obětí se stala jeho zaměstnankyně. Střelci hrozí výjimečný trest včetně doživotního vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 13:50|