TÉMA

Petr Čepelka

Šéf BIS Koudelka se dočkal hodnosti generála. Zeman jeho povýšení opakovaně odmítal

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka se po letech odmítání od bývalého prezidenta Miloše Zemana dočkal povýšení. Brigádním generálem ho v pondělí na Pražském hradě jmenoval na návrh vlády prezident Petr Pavel. Zeman obdobnému návrhu kabinetu v minulosti nevyhověl sedmkrát. Povýšen byl v pondělí také náčelník generálního štábu Karel Řehka nebo policejní prezident Martin Vondrášek.
8. 5. 2023Aktualizováno8. 5. 2023, 20:12|

Vláda navrhla jmenovat šéfa BIS Koudelku generálem

Ministři ve středu schválili návrh na jmenování šéfa Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelky generálem. Prezident Petr Pavel již avizoval, že návrhu vyhoví. Jeho povýšení opakovaně odmítal předchozí prezident Miloš Zeman. Vláda rovněž schválila důchodovou novelu, díky které by žádost o důchod mělo být možné podat on-line. Penze by se měly vyplácet v první půli měsíce.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 18:13|

Armáda využije kompenzace od USA na modernizaci darovaných vrtulníků

Kompenzaci, kterou České republice poskytly USA za techniku dodanou na Ukrajinu, využije armáda na modernizaci darovaných vrtulníků. Dodané budou do roku 2026, řekl při návštěvě 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku velitel českých vzdušných sil Petr Čepelka. První nové vrtulníky, které Česká republika objednala ve Spojených státech amerických, přijdou v květnu.
8. 3. 2023Aktualizováno8. 3. 2023, 13:23|

Armáda přepřahá. Pozemním silám bude velet Náhončík, vzduchu Čepelka

Velitelství armádních sil čekají personální změny. Pozemní jednotky od začátku příštího roku povede Roman Náhončík, který tak vystřídá Ladislava Junga. Velení vzdušných sil bude mít na starosti místo Petra Mikulenky Petr Čepelka. Náčelník generálního štábu Karel Řehka výměnu zdůvodňuje uplynutím doby závazku stávajících funkcionářů.
29. 9. 2022Aktualizováno29. 9. 2022, 17:57|