TÉMA

Letový provoz

Málo pasažérů nevadí, krajská letiště nejsou zbytečná, míní Kuba a Netolický

Česko má aktuálně šest letišť s povolením k mezinárodnímu provozu. Nejvytíženější je to v Praze, loni odbavilo skoro čtrnáct milionů lidí. Naopak nejméně pasažérů prošlo nejnovějším letištěm v Českých Budějovicích, které dosáhlo na deset tisíc odbavených. Menší letiště bývají drahá a ztrátová, i tak ale stojí za to je provozovat, shodli se v Událostech, komentářích hejtmani Jihočeského a Pardubického kraje Martin Kuba (ODS) a Martin Netolický (SOCDEM).
12. 7. 2024|

Pražské letiště dál hlásí zpožděný výdej zavazadel

Většina zpožděných zavazadel z posledních dnů už byla z pražského Letiště Václava Havla odeslána do cílových destinací, informovala mluvčí letiště Klára Divíšková. Zbývající pošle letiště ještě ve čtvrtek. Problémy s výdejem na příletech ale podle mluvčí stále trvají. Cestující na pražském letišti musí čekat na kufry mnoho hodin. Podle představitelů letiště je důvodem přetíženost vzdušného prostoru, zpoždění spojů i nedostatek pracovníků, kteří se o odbavení zavazadel starají.
4. 7. 2024Aktualizováno4. 7. 2024, 13:27|

Kvůli problémům s odbavováním zavazadel se snaží pražské letiště sehnat brigádníky

Pražské letiště se v posledních dnech potýká s problémy s odbavováním zavazadel. Polovina zavazadel z problémových letů už je ale na cestě za majiteli v destinacích. Zbytek Letiště Václava Havla pošle podle mluvčí Kláry Divíškové v průběhu středy. Lidé v předchozích dnech čekali na své kufry i několik hodin. Může za to nedostatek personálu a hustý letní provoz. Nadále přetrvávají problémy s výdejem zavazadel. Kvůli tomu se nyní letiště snaží sehnat nové brigádníky. Oslovilo i jiné firmy jako například ČD Cargo.
3. 7. 2024Aktualizováno3. 7. 2024, 20:05|

Leteckou dopravu ve Francii paralyzovala stávka, zrušené byly i spoje s Prahou

Leteckou dopravu ve Francii ve čtvrtek výrazně narušila stávka letových dispečerů. Letecké společnosti k rušení letů přistoupily i přesto, že se nespokojení zaměstnanci na poslední chvíli dohodli s hlavním odborovým svazem. Zrušeny byly i některé spoje s pražským Letištěm Václava Havla.
25. 4. 2024|

Velká stávka paralyzuje německá letiště, ovlivní statisíce cestujících

Páteční stávky výrazně omezuje provoz na sedmi německých letištích – v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem, Hamburku, Stuttgartu, Dortmundu, Hannoveru a Brémách. Odborová organizace Verdi akci svolala po neúspěšném jednání o zvýšení mezd.
17. 2. 2023Aktualizováno17. 2. 2023, 12:18|