TÉMA

Koordinace

Budeme na Slovensku opravovat zbraně použité na Ukrajině, oznámila německá ministryně obrany

Německo bude na Slovensku opravovat zbraně, které byly použité v bojích na Ukrajině, aby je bylo možné znovu nasadit. V úterý to v Bruselu oznámila německá ministryně obrany Christine Lambrechtová před jednáním s kolegy z ostatních zemí Evropské unie. Doplnila, že na spuštění projektu se dohodla se svým slovenským protějškem Jaroslavem Naděm a práce na něm mohou začít okamžitě. Slovenské ministerstvo obrany očekává zahájení zmíněných oprav v průběhu několika týdnů.
15. 11. 2022Aktualizováno15. 11. 2022, 14:59|

Královéhradecké centrum pro uprchlíky na nové adrese nezvládlo nápor žadatelů o vízum

Středisko pro ukrajinské uprchlíky v Hradci Králové dopoledne nezvládalo nápor žadatelů o vízum. Z kapacitních důvodů jich za celý den dokáže odbavit jen čtyřicet, desítky dalších lidí proto odkázalo na otevírací dobu příští týden. Centrum se tento týden přestěhovalo na novou adresu do menšího prostoru a má i méně pracovníků. Hejtmanství slíbilo, že kapacitu centra v příštím týdnu zdvojnásobí.
12. 8. 2022Aktualizováno12. 8. 2022, 16:29|

Rusko vyměnilo velení invaze. Nový generál má zlepšit koordinaci

Velení operací ruských invazních sil na Ukrajině přebírá generál Alexandr Dvornikov, jenž nabral zkušenosti v bojích v Sýrii, píše BBC. Zlepšit má koordinaci mezi jednotkami. Ukrajinci našli další masový hrob v Buče a oznámili, že od počátku invaze bylo poškozeno na tři sta zdravotnických zařízení. Ruské armádě se podařilo obsadit přístavní komplex na jihozápadě Mariupolu. Okupanti se dále soustředí na Donbas, ale také na Mykolajiv.
9. 4. 2022Aktualizováno9. 4. 2022, 20:14|

Nevzniknou nové úřady. Vytvořené posty zlepší koordinaci, tvrdí členové stran budoucí vlády

Předsedové stran vznikající vlády koalicí SPOLU a PirátiSTAN v úterý večer prohlásili, že se dohodli na obrysech koaliční smlouvy a programového prohlášení. Uskupení chce usilovat o snížení schodku veřejného rozpočtu na tři procenta HDP, zvýšení slevy na poplatníka či snížení sociálního pojištění. V pořadu Události, komentáře ve středu o návrhu programového prohlášení a rozdělení ministerstev diskutovali předsedové poslaneckých klubů ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN.
4. 11. 2021|

Státy EU odmítají vyhošťování ruských diplomatů. Česká vláda prý koordinaci nezvládla

Další vyhošťování ruských diplomatů ze zemí Evropské unie, o které Praha usilovala v reakci na případ Vrbětice, nebude na programu pondělního summitu. Uvedl to diplomatický zdroj, podle kterého se v unijních kruzích o žádné podobně viditelné akci na podporu Česka nejedná. Mimo jiné proto, že česká žádost nebyla správně načasována. Podle bruselského webu Politico vytkla nedávno německá kancléřka Angela Merkelová českému premiéru Andreji Babišovi (ANO) fakt, že Praha před vypovězením pracovníků ruské ambasády nekoordinovala svou akci s unijními spojenci.
24. 5. 2021|