TÉMA

Klánovice

Okolí Klánovického lesa bude mít nové osvětlení. Radnice mluví i o kamerách

Okolí Klánovického lesa bude mít nové osvětlení, radnice tím chce zvýšit bezpečnost. Na vybraná místa by chtěla také instalovat kamery. Žádost o rozšíření kamerového systému teď posoudí expertní komise. V ní jsou policisté, strážníci i zástupci vedení Prahy.
29. 3. 2024|

Potřebujeme nový registr zbraní, míní policejní prezident Vondrášek

Efektivitu policie by mohl zvýšit nový centrální registr zbraní a také analytický nástroj, který by propojil policejní informační systémy, řekl v Interview ČT24 policejní prezident Martin Vondrášek. Vyzdvihl práci policistů, kteří zasahovali proti střelci na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.
10. 1. 2024|

Střelec z filozofické fakulty mohl vraždit i v Klánovickém lese, míní policie. Oběti nejspíš vybral náhodně

Policisté pracují s verzí, že střelec, který ve čtvrtek odpoledne v budově Filozofické fakulty v Praze zabil podle aktuálních informací z večera 14 lidí a 25 zranil, z toho deset těžce, by mohl být vrahem z Klánovického lesa. Tam minulý pátek zemřel muž a velmi malé dítě, policisté les v uplynulých dnech opakovaně prohledávali, bylo jich tam přes dvě stě včetně psovodů a jezdců na koních.
21. 12. 2023Aktualizováno21. 12. 2023, 22:09|

Zatím má policie zřejmě mnoho verzí, co se v Klánovicích mohlo stát, říká bývalá vyšetřovatelka

Policie bude zatím pracovat s mnoha verzemi případu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese, míní bývalá vyšetřovatelka Jiřina Hofmanová. V současné době si prý nedovede představit, že by byli její bývalí kolegové u té jedné, která by vedla k pachateli. Práci policie komplikuje místo činu – do oblasti totiž nechodí tolik lidí, kteří by mohli zaregistrovat potřebné informace. O okolnostech případu hovořila v pořadu 90' ČT24.
20. 12. 2023|

Rozsáhlé pročesávání Klánovického lesa skončilo. Policie neobjevila nikoho, kdo by se tam ukrýval

Rozsáhlé pročesávání Klánovického lesa na východním okraji Prahy skončilo. Stovky policistů se na místě snažily najít cokoliv, co by pomohlo k objasnění páteční dvojnásobené vraždy. Dvoudenní pátrací akci policie ukončila s tím, že nenašla nikoho, kdo by se tam skrýval a byl potenciálně nebezpečný. Zvýšený výkon služby bude v oblasti dál pokračovat.
20. 12. 2023Aktualizováno20. 12. 2023, 16:11|

Jsme predátoři a potřebujeme být drážděni, vysvětluje psychoterapeut fascinaci zločinem

Zlo se velmi dobře prodává a veřejnost případy, jako je páteční dvojnásobná vražda v Klánovickém lese, fascinují, říká etoped a psychoterapeut z Institutu behaviorálních studií Ibsaro Andrej Drbohlav. „Zjednodušeně proto, že jsme predátoři. Jsme závislí na svých biochemických procesech, potřebujeme být drážděni,“ prohlásil v pořadu Události, komentáře.
20. 12. 2023|

Klánovický les kvůli případu vraždy prohledávaly stovky policistů

Klánovický les byl v úterý dopoledne kvůli případu páteční dvojnásobné vraždy uzavřen, do úterních 16:00 ho prohledávalo 250 policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pátrali po jakékoliv stopě, která by napomohla objasnění případu. Výsledky pátrací akce z taktického hlediska nelze podle policie zveřejnit. Dle redaktorky ČT Kristýny Posekané se policisté na místo pravděpodobně vrátí ve středu ráno, Rybanský to však nepotvrdil.
19. 12. 2023Aktualizováno19. 12. 2023, 17:19|

Vrah v Klánovickém lese zabíjel už před lety. U soudu pak pro sebe žádal doživotí

Klánovický les, kde v pátek rukou vraha zemřeli dva lidé včetně dítěte, už vraždu pamatuje. Před necelými deseti lety zde Oldřich Konrád sprovodil ze světa muže, který se s detektorem kovů příliš přiblížil ke skrýši, v níž Konrád ukrýval lup odnesený z vykradených rodinných domů. Později pro sebe při hlavním líčení žádal přísnější trest, než jaký dostal. Neúspěšně.
19. 12. 2023|

Kriminalisté dostali na objasnění dvojnásobné vraždy posily z prezidia, Klánovický les stále hlídají

Na objasnění smrti dospělého a dítěte v pražských Klánovicích z minulého týdne pracuje několik desítek kriminalistů, kteří byli posíleni o vyšetřovatele z policejního prezidia. Mimo jiné detailně vyhodnocují všechny zajištěné stopy, napsala v pondělí policie na síti X. Do Klánovic vyrazili hlídky i policisté na koních, v oblasti nadále zajišťují bezpečnost. Případ kriminalisté kvalifikovali jako dvojnásobnou vraždu, po pachateli i nadále pátrají. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) uvedl, že policie k objasnění případu nasadila „všechny možné páky a síly“.
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 19:40|

V pražských Klánovicích byli zavražděni dva lidé včetně jednoho dítěte. Kvůli vyšetřování se policie obrací i na veřejnost

Smrt dvou lidí v pražských Klánovicích kvalifikovala policie jako dvojnásobnou vraždu, jedním ze zavražděných je dítě. Po pachateli kriminalisté pátrají od pátečního odpoledne, zda hrozí veřejnosti nebezpečí, policie neuvedla. Zároveň se obrací na veřejnost kvůli případným videozáznamům od řidičů projíždějících okolím Klánovického lesa.
16. 12. 2023|

Praha rozšíří zóny placeného stání, od léta přibudou například v Praze 10

Zóny placeného stání se v létě začnou rozšiřovat i do Prahy 10. Nově mají být zavedeny také v Letňanech a zřejmě i u železniční zastávky v Klánovicích. Další  zóny jsou pak plánovány v městských částech Praha 5, 6 a 9. Návrhy na změny a rozšíření, které vyplývají z požadavků radnic, v pondělí schválili pražští radní. Naposledy začaly zóny platit od letošního ledna v části Prahy 9.
1. 6. 2020|

Slovní útoky, fyzické násilí i kyberšikana. Projekt Nenech to být eviduje už tři tisíce podnětů

Tři tisíce podnětů podali děti i učitelé přes internetovou schránku důvěry. Ta funguje v rámci projektu Nenech to být, který má za cíl bojovat se šikanou na českých školách. Nejčastěji se oznámení týkají slovních a fyzických útoků. Podněty ale odhalily i domácí násilí nebo sebevražedné sklony u školáků.
12. 2. 2019|