TÉMA

Helena Vondráčková

Zemřel zpěvák a herec Josef Laufer, bylo mu 84 let

V sobotu večer zemřel po dlouhé nemoci zpěvák a herec Josef Laufer. Interpretovi hitu Sbohem, lásko, já jedu dál bylo 84 let. Informaci webu Blesk.cz o zpěvákovu úmrtí potvrdil producent Oldřich Lichtenberg, kterému ji sdělila zpěvákova dcera Ester. Poslední čtyři roky strávil Laufer v nemocnici v umělém spánku po operaci srdeční chlopně.
21. 4. 2024Aktualizováno21. 4. 2024, 19:08|

I banality dokázala sdělit přesvědčivým způsobem, říká kritik o Zagorové. Vzpomínají kolegové i politici

Inspirativní, autentická, lidská. Tak vzpomínají na zpěvačku Hanu Zagorovou její kolegové, ale i česká politická reprezentace. Zpěvačka zemřela 26. srpna, bylo jí 75 let.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 23:25|

V reedici vyšel Ostrov Heleny Vondráčkové. Ona na něm nechtěla zpívat naivně a Kubišová veřejně

Po půl století opět vyšlo album Ostrov Heleny Vondráčkové. První sólová deska zpěvačky, na které ji ještě směl doprovázet Orchestr Golden Kids a zněl i hlas Marty Kubišové. Právě tohle album ale udělalo za slavnou érou tria Vondráčková – Kubišová – Neckář tečku.
2. 1. 2022|

Zemřel Ladislav Štaidl. Autor Gottových hitů podlehl komplikacím s nemocí covid-19

Ve věku 75 let zemřel skladatel a hudebník Ladislav Štaidl. Podle webu Blesk.cz a stanice Frekvence 1 podlehl komplikacím s onemocněním covid-19. Štaidl zažil největší úspěchy v 70. a 80. letech, kdy stál v čele Orchestru Ladislava Štaidla a úzce spolupracoval s Karlem Gottem. Jako skladatel je autorem několika velkých Gottových hitů včetně písní Trezor či Kávu si osladím. Gotta doprovázel i při jeho pobytu v Las Vegas v roce 1967. Počátkem 90. let odešel ze showbyznysu a začal podnikat.
31. 1. 2021Aktualizováno31. 1. 2021, 20:17|

„Gott prostě neumírá.“ Umělci vzpomínají na Karla Gotta

Karel Gott, jenž v úterý zemřel ve věku osmdesáti let, se za desetiletí své kariéry potkal s řadou osobností. Jeho kolegové z umělecké branže o něm mluví jako zpěvákovi s jedinečným hlasem a smyslem pro humor, který věděl, co chce, a byl velmi pracovitým profesionálem. Chtěl lidi spojovat, ne rozdělovat – zaznívá i v souvislosti s Gottovou kariérou v dobách normalizace.
2. 10. 2019Aktualizováno2. 10. 2019, 18:29|

Objevuj a poznávej, radí Zlín Film Festival. Zlatý střevíček obuje i Karel Gott

Odstartoval už 59. ročník Zlín Film Festivalu. Nejstarší a největší světová akce věnovaná filmům pro děti a mládež na zahájení uvedla premiéru českého snímku TvMiniUni: Zloděj otázek, který vznikl v produkci dětského kanálu České televize ČT :D. Festival tradičně udělí několik cen, z nichž jednu obdrží také zpěvák Karel Gott.
24. 5. 2019|

Sedmdesátiletý Jiří Korn. Cesta „zkušenýho vlka“ od Olympiku, Vondráčkové, Miss Moskvy až k muzikálu, sboru a rapu

Raz Zwei Three Quatre Cinque Six Sedmdesát. K životnímu jubileu se zpěvák Jiří Korn dopočítal přesně 17. května. Ohlížet se může za půlstoletím na hudební scéně, během něhož poznal, co je showbyznys. Předvedl sice i žádaný Ein Kessel Buntes, ale když se ocitl Tam u dvou cest, rád se někdy vydal tou neznámou, kde Karel nese asi čaj.
17. 5. 2019|