Kolaps pětipatrových domů v centru Marseille si vyžádal zraněné. Záchranáři prohledávají trosky

V centru jihofrancouzského města Marseille se zřítily dvě vícepatrové budovy, u třetího domu to hrozí. Podle francouzských médií zatím není jasné, jestli uvízli pod troskami lidé. Záchranáři ošetřili dva lehce zraněné kolemjdoucí, uvedla agentura AFP.

Bytové domy v centru přístavního města byly podle fotografií zveřejněných ve francouzských médiích značně zanedbané. „Žiju vedle, díval jsem se na televizi, v tom jsem slyšel velkou ránu, ale žádný výbuch, pak jsem viděl oblak prachu,“ řekl AFP svědek neštěstí Antonio Dias.

Nejméně v jednom z domů lidé již nežili, podle stanice BDMTV je ale možné, že se v domě zdržovali bezdomovci či squatteři. Tuto možnost připustila i starostka centrální části Marseille Sabine Bernasconiová. 

V centru Marseille se zřítily dvě budovy
Zdroj: Jean-Paul Pelissier/Reuters

Na ulici ve čtvrti Noailles, na níž se domy zřítily, leží nyní hromada suti, kterou prohledávají záchranáři s pomocí služebních psů. „Pátráme po možných obětech,“ řekl stanici Franceinfo zástupce hasičů, kterých podle AFP na místě zasahují čtyři desítky. Místní úřady vyzvaly obyvatele, aby se ulici vyhnuli, a usnadnili tak práci záchranářům.