Otec dvou dětí, americká studentka nebo přítelkyně s přítelem – oběti teroru v Paříži

Ve Francii zatím úřady identifikovaly 103 obětí pátečních atentátů. Oznámil to premiér Manuel Valls. V Paříži při útocích zemřelo 129 lidí. Je mezi nimi také asi dvacet cizinců z nejméně 15 zemí. Konkrétní příběhy některých obětí se dají dohledat i na sociálních sítích.

Souběžně s policejním vyšetřováním teroristických útoků běží desítky soukromých vyšetřování: rodiny a přátelé lidí pohřešovaných v Paříži hledají své blízké. Mnozí nacházejí to nejstrašnější – těla v márnicích. 

Na sociálních sítích mají lidé, které zabili teroristi, ještě fotografie plné úsměvů - jsou totiž z doby před osudným pátkem třináctého. Na twitterových stránkách „Recherche Paris“ se ale jejich status mění z „pohřešovaní“ na „zemřelí“.

Jednou z nich je Mimi – studentka designu z Kalifornie. Semestr na škole v Paříži pro ni znamenal splněný sen. Nebo zamilovaný pár Mathias a Mari – pocházeli z Met a do Paříže se přestěhovali loni v září. Na koncert v Bataclanu se velmi těšili. Nakonec tam oba zemřeli.

Stejně jako čtyřicátník Pierre, majitel restaurace nedaleko Paříže. Miloval život a volnost, jeho poslední vzkaz na Facebooku byl „Rock!“.

Příběhy obětí z Paříže (zdroj: ČT24)

Před restaurací Belle Equipe zabily střely dvě sestry, Alimu a Odu Saadiovy. Oda slavila pětatřicátiny. Jejich bratr o nich pořád mluví, jako by žily.

„Mám sestru, která nám zanechala dvě děti. Nechává nám v nich kousek sebe. Budeme se o ně muset postarat. Pak mám ještě jednu sestru, Odu. Nikdy na ni nezapomenu,“ řekl Béchir Saadi.

Mezi mrtvými jsou lidé nejméně z 15 zemí. Identitu dvaceti z nich zatím úřady nepotvrdily.