Jaká omluvenka přesvědčí učitele? Ta od prezidenta

Washington – Třídní učitel školáka Taylora Sullivana z americké Minnesoty zřejmě v pondělí zažije mírný šok. Chlapec, který v pátek ve své lavici chyběl, protože místo do školy vyrazil na politický mítink, mu totiž přinese omluvenku podepsanou přímo prezidentem Spojených států Barackem Obamou.

Místo do školy vyrazil Tyler se svým otcem na politické shromáždění v Golden Valley v Minnesotě, kam přijel se svým otcem. „Seděli jsme v první řadě. Bylo to fakt vzrušující,“ řekl chlapec televizi NBC.

Když pak měl možnost se s Obamou pozdravit, natáhl se k němu, potřásl si s ním rukou a řekl: „Ahoj, prezidente!“ „Pak se mě začal na něco ptát a nakonec řekl: 'A neměl bys vlastně být ve škole?',“ popsal rozhovor s prezidentem Sullivan.Obama pak vzal svůj blok s logem Bílého domu a napsal na něj omluvenku: „Pane Ackermane, prosím omluvte Tylera… byl se mnou! Barack Obama“.

Tyler má v plánu omluvenku panu učiteli ukázat, určitě mu ji ale nedá. Už si ji totiž zarámoval a dá si ji spolu se společnou fotografií v pokojíčku nad postel.

Reportáž o Obamově omluvence (zdroj: ČT24)