Mladík schovával marihuanu ve školní šatně, drogu dával i dalším lidem

Šatní skříňku v jedné z přerovských škol použil šestnáctiletý mladík jako úschovnu marihuany. Policisté v ní našli v papírové krabici téměř 20 gramů marihuany, drogu podle kriminalistů zdarma distribuoval dalším lidem.

Za distribuci marihuany obvinili v Přerově policisté i o rok staršího mladíka, také on podle policie drogu předával zdarma dalším mladistvým. Oba mladíci byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Mladší z nich přechovával začátkem prosince loňského roku ve své šatní skříňce v jedné z přerovských škol v papírové krabici 19,62 gramu marihuany. Dále bylo zjištěno, že tuto drogu zdarma poskytoval i dalším osobám,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Druhý mladík podle policie minimálně od léta do začátku prosince loňského roku zejména v Přerově předal sušenou marihuanu zdarma přinejmenším dalším pěti mladistvým, dodala mluvčí.

V kraji roste počet případů odhalení drog

Na Olomoucku podle policistů roste množství zjištěných případů drogové trestné činnosti. Policejní TOXI tým, který vznikl v roce 2016, odhalil do loňského července již 33 případů, předloni jich bylo za celý rok 55.

Mezi loňské největší případy patřilo odhalení pětatřicetiletého muže z Olomoucka, který podle kriminalistů od února 2016 na Uničovsku distribuoval pervitin a drogu ve dvou rodinných domech na Olomoucku také vyráběl.

Velkou razii na prostějovské drogové scéně provedli experti v prosinci. Součástí akce bylo devět prohlídek domácností a dalších nebytových prostor. „Při nich policisté zajistili větší množství rostlinné hmoty a větší množství bílé krystalické látky, jednu vnitřní pěstírnu konopí, dvě krátké střelné zbraně a finanční hotovost v řádu stovek tisíc korun,“ uvedl za olomoucké bezpečnostní složky František Kořínek.