ČT chystá speciální volební vysílání - na co se můžeme těšit?

Volební místnosti se ještě ani neuzavřou a už bude startovat speciální vysílání České televize, které bude přinášet aktuální informace o výsledcích předčasných voleb. Naladit si je diváci budou moci už půl hodiny před koncem sobotního hlasování, tedy ve 13:30. Jako první zprostředkuje Česká televize voličům také debatu lídrů nově zvolených stran, která se bude konat ve stejný den večer. Exkluzivním hostem nedělních Otázek Václava Moravce pak bude prezident České republiky Miloš Zeman.

Volbám je věnován nejucelenější prostor, vrcholem bude debata vítězů

Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal

"Česká televize věnovala předvolebnímu klání ve svých pořadech doposud nejucelenější prostor. Sobotní vysílání na něj naváže volebním studiem, ve kterém budou moci diváci po celou dobu vysílání sledovat online sčítání hlasů doplněné o další analýzy, komentáře a výzkumy chování a očekávání voličů. Vrcholem vysílání pak bude Debata vítězů, tedy první povolební diskuse představitelů stran, které ve volbách uspěly. Václav Moravec tak s lídry už v sobotu večer zhodnotí výsledky voleb, možnosti koalic a programové shody."

Studio volby 2013, jehož moderování se tradičně ujmou Marcela Augustová a Václav Moravec, bude po celý den přinášet postřehy českých i zahraničních osobností, mimo jiné předsedy slovenské vlády Roberta Fica. Vysílání doplní Daniela Písařovicová a Jakub Železný živými vstupy s dalšími hosty:

  • Bývalým ústavním soudcem Vojenem Güttlerem.
  • Vedoucím kanceláře Poslanecké sněmovny Petrem Kynštetrem.
  • Předsedou Senátu Milanem Štěchem.
Volby
Zdroj: ČT24

Po Debatě vítězů, kterou Česká televize uvede v hlavním vysílacím čase na ČT24 i na svém prvním programu, bude volební studio pokračovat představením výsledků dalších exkluzivních výzkumů provedených vzápětí po sečtení hlasů.

Hlavním hostem OVM prezident Miloš Zeman

Na sobotní volební vysílání v neděli navážou Otázky Václava Moravce (OVM). Jejich hlavním hostem bude prezident České republiky Miloš Zeman. V druhé hodině pak Václav Moravec povede diskusi s místopředsedy stran, které uspěly v předčasných volbách.

Dnes přinese Česká televize poslední debatu představitelů všech kandidujících subjektů, které se opakovaně účastnily krajských předvolebních debat České televize.

Vydáno pod