„To nejde zabít jen tak.“ Trailer předznamenává Manželské etudy nové generace

Trailer: Manželské etudy – nová generace (zdroj: Aerofilms)

Štěstí, techno, hypotéka, nevěra. Sedm let života mohou s Mirkou a Kubou od 21. března sdílet i diváci v kinech, do jejich příběhu nechává nahlédnout už nyní první trailer. Hana Třeštíková časosběrným počinem Manželské etudy: Nová generace navazuje na dlouholetý dokumentární projekt své matky, režisérky Heleny Třeštíkové. Celkem sledovala pět manželských párů, všechny představí na podzim dokumentární cyklus na obrazovkách České televize.

„Co nás spojuje? Techno a stejný přístup k životu,“ říkají na začátku svého manželského příběhu Mirka a Kuba. Seznámili se na technoparty, narodila se jim dcera a rozhodli se vzít. Do společného života přibyl ještě syn, hypotéka a také krize.

Štěstí, ale i pády mladého páru zachytila režisérka Hana Třeštíková. Podobně jako režisérka Helena Třeštíková začala před čtyřiceti lety skládat dokumentární výpověď o vztazích své generace, přináší nyní její dcera pohled na partnerské problémy svých vrstevníků. 

„Populární cyklus Manželské etudy je často spojován s pohledem do minulosti. V retro duchu sledujeme životní osudy protagonistů v době, která se pro mnohé diváky jeví už vzdálená. S novou generací Manželských etud přichází nový náboj – najednou se ztrácí ten osvobozující odstup mnoha let od často dramatických okamžiků, které sledujeme. Mirka a Kuba prožívají své osudy tady a teď, mluví dnešním jazykem a pohybují se v prostředí, ve kterém se pohybujeme i my,“ podotýká k novému cyklu ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Anderle.

Manželské etudy: Nová generace vznikly v produkci společnosti Produkce Třeštíková, koproducentem je Česká televize.