Zemřel reportér Černých ovcí a pořadu Gejzír Jan Kiss

Ve věku sedmapadesáti let zemřel Jan Kiss. Dlouholetý spolupracovník České televize točil reportáže například pro Černé ovce, Objektiv ČT24 nebo pro zábavně-publicistický pořad Gejzír.

O úmrtí Jana Kisse informovala Česká televize v neděli 30. září. 

„Přátelé, snažíme se vám přinášet jen samé hezké zprávy a ukazovat život z té lepší stránky. Dnes to ale, bohužel, nejde. Opustil nás totiž letitý kolega a kamarád Jan Kiss, který pro vás v České televizi natočil spoustu reportáží. Honzo, ty nenapravitelný snílku a pábiteli, už teď nám moc chybíš a budeš scházet. Vždycky jsi miloval nebeské koráby všeho druhu, tak ať Tě ten Tvůj zanese někam, kde budeš šťastný. Zasloužíš si to. Nezapomeneme,“ uvedl tým pořadu Toulavá kamera na Facebooku.

„Opustil nás dlouholetý kolega a kamarád Jan Kiss, který pro Černé ovce a Testoviny natočil téměř dvě stovky reportáží. Bude nám chybět,“ sdíleli v úterý 2. října na Facebooku tvůrci pořadu Černé ovce.

Novinář, scénárista a kameraman Jan Kiss pracoval pro Českou televizi už od roku 1980. Věnoval se především dokumentární tvorbě. Jako kameraman a režisér se od roku 2003 podílel na pořadu Černá, bílá. Později spolupracoval například s pořady Černé ovce, Testoviny, Objektiv ČT24 nebo Gejzír. Kromě toho se Kiss věnoval také reklamní a korporátní tvorbě nebo přispíval do společenských časopisů. 

Vydáno pod