George Clooney zve na Temné předměstí

George Clooney zve na Temné předměstí (zdroj: ČT24)

George Clooney si opět z místa před kamerou odskočil za kameru. Premiéru má za sebou jeho režijní novinka Suburbicon: Temné předměstí. Za první víkend snímek podle scénáře bratří Coenů vydělal v zámořských kinech zhruba tři miliony dolarů, takový výsledek je ale pro tvůrce spíš zklamání.

Navenek se Suburbicon prezentuje jako „město plné zázraků a vzrušení“. Ve skutečnosti ale tak idylické není. „Hodně se teď mluví o vyčleňování menšin ze společnosti, o stavění zdí. Myslím, že bychom měli o takových věcech stále diskutovat. A stejné je to i s filmy,“ srovnával Clooney na premiéře aktuální politickou situaci ve Státech s kinematografií. „Když se dělají správně, mohou přinejmenším vyvolat diskusi – a to je podle mě vždycky dobrá věc.“ 

Souhlasí s ním i představitel hlavní role Matt Damon. „Člověk je zodpovědný za to, co dělá, což tenhle film dobře ilustruje. A já doufám, že to lidé pochopí a změní své chování,“ přeje si. V Suburbiconu pátrá po vrazích své manželky a odhaluje temné stránky zdánlivě klidného sousedství.

Do hereckého obsazení se dostali i Julianne Mooreová, Oscar Isaac nebo Glenn Fleshler. Českého diváka na návštěvu Temného předměstí pozvou 9. listopadu.