Česká pojišťovna a Generali se v Česku propojí. Vznikne nový lídr trhu

Česka pojišťovna (ČP) a pojišťovna Generali, které v Česku působí v rámci světové pojišťovací skupiny Generali, propojí své aktivity. Pojistné portfolio pojišťovny Generali se do konce letošního roku stane součástí ČP. Ponese nový název Generali Česká pojišťovna. Nyní Česká pojišťovna vede jednání s regulátorem o povolení transakce.

Český pojistný trh tak bude mít nového lídra. Tím je zatím po spojení s Pojišťovnou České spořitelny Kooperativa. Generali Českou pojišťovnu povede současný generální ředitel a předseda představenstva České pojišťovny Roman Juráš.

Finanční skupina Generali byla založena v roce 1831 a s předepsaným pojistným převyšujícím 66 miliard eur (v roce 2018) patří mezi největší světové poskytovatele pojištění. V Rakousku, v oblasti střední a východní Evropy a v Rusku působí skupina prostřednictvím Generali CEE Holdingu se sídlem v Praze. Patří tak mezi tři největší pojistitele v regionu.

„Díky spojení aktivit dvou silných a úspěšných pojišťoven nabídneme klientům nejširší produktové portfolio, ještě kvalitnější služby, lepší dostupnost a rychlejší likvidaci pojistných událostí,“ uvedl pro agenturu ČTK Luciano Cirina, generální ředitel Generali CEE Holdingu, jehož jsou obě pojišťovny od roku 2008 součástí. Spojením aktivit obou pojišťoven se má rozšířit nabídka produktů.

Juráš doplnil, že si od transakce slibují úspory, a tedy i větší nákladovou efektivitu. Toho chce firma využít k soustředění na další rozvoj digitalizace a moderních technologií.