Automobilky dominovaly ocenění pro Zaměstnavatele roku

V letošním ročníku soutěže Zaměstnavatel roku uspěli výrobci automobilů. V hlavní kategorii nad pět tisíc zaměstnanců triumfovala firma Škoda Auto. V kategorii do pěti tisíc zaměstnanců pak vyhrála automobilka Hyundai. Pouze ve třetí kategorii mezi podniky s maximálně 500 zaměstnanci došlo i na jinou oblast podnikání - zvítězila tam sázková kancelář Sazka. Ocenění uděluje Klub zaměstnavatelů.

O přední příčky se v několika kategoriích utkalo sto padesát společností. Porota hodnotí řadu kritérií. Firmy musí být ekonomicky úspěšné a svým zaměstnancům nabízet tu nejlepší péči.

„Jde o odměňování, ale i fluktuaci, jak ta firma investuje do vzdělávání, jak umožňuje kariérní růst ve firmě,“ vyjmenovává Pavel Hulák z Klubu zaměstnavatelů.

Mezi největšími firmami zvítězila Škoda Auto. Firmám do pěti tisíc zaměstnanců dominovala konkurenční automobilka Hyundai. Mezi menšími podniky do pěti set lidí se pak dočkala ocenění Sazka.

„Snažíme se podpořit zdravý životní styl našich zaměstnanců, teď jsme otevřeli fitko, kde nabízíme lekce zdarma, dáváme zaměstnancům ovoce, pořád vymýšlíme další aktivity, kterými podpoříme jejich zdravý životní styl,“ přiblížila HR ředitelka Sazky Kateřina Lukášová.

Cenu za nejžádanějšího zaměstnavatele u studentů si odnesl energetický gigant ČEZ. „Během jejich studia už jim nabízíme možnosti stáží, stipendií nebo spoustu zajímavých akcí, kdy je zveme přímo do provozu, můžou být v jaderné elektrárně, někde v distribuci a podobně,“ přiblížil HR ředitel ČEZu Josef Lejček.