Autobus u Nové Vsi na Mělnicku narazil do nákladního auta. Jeden člověk zemřel, mezi zraněnými jsou děti

Při nehodě nákladního auta a autobusu se školáky u Nové Vsi na Mělnicku zemřela jedna žena a 11 lidí se zranilo. Mrtvou je učitelka z autobusu. Lehce zraněných bylo devět dětí a druhá učitelka, řidič autobusu je zraněn vážně. Silnice I/16 zůstala zhruba šest hodin v úseku mezi kilometry 31 a 41 zavřená v obou směrech, večer byl provoz obnoven.

K nehodě, při které podle prvotních informací autobus naboural zezadu do nákladního vozu, došlo na silnici kousek od kruhového objezdu, kde se sjíždí na teplickou dálnici D8. „Příčinu a další okolnosti nehody policisté vyšetřují,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Řidič autobusu zůstal po havárii ve voze zaklíněný, s jeho vyproštěním pomáhali hasiči. Dechová zkouška u něj neukázala přítomnost alkoholu. Řidič byl s vážnými zraněním po nezbytné péči převezen do pražské vinohradské nemocnice.

Učitelka, která zemřela, seděla na předním sedadle. „Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt, její zranění byla neslučitelná se životem,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Lehce zraněné děti zamířily do nemocnic Motol, Bulovka a Krč

V autobuse jelo 45 školáků, skupina se vracela z exkurze v Lidicích. Devět školáků bylo při nehodě zraněno, podle mluvčí záchranky šlo převážně o pohmožděniny a lehčí poranění, po ošetření na místě byli přepraveni do pražských nemocnic Motol, Bulovka a Krč. Druhou pedagožku s lehkými zraněními převezli záchranáři též do nemocnice. Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů a k tomu ještě lékař.

Autobus podle nápisu na karoserii zřejmě patří společnosti Zeas Lysice, ta se zatím k nehodě nevyjádřila.

Ve směru na Velvary i ve směru na Mělník se během dne tvořily kolony. Po osmé hodině večer byla však komunikace znovu zprůjezdněna.

Nehoda autobusu se ve čtvrtek stala také u Břeclavi. Při srážce autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se tam lehce zranilo šest lidí. Ve středu Slovenskem otřásla závažná nehoda autobusu s nákladním autem u Nitry, při níž zemřelo 12 lidí, z toho nejméně čtyři nezletilí.