Tělo nalezené ve Vltavě patří pohřešovanému keškaři, potvrdila policie

Ve Vltavě u Slovanského ostrova v Praze bylo v pátek nalezeno lidské tělo. Policisté odpoledne potvrdili, že patří hledači takzvaných kešek, který byl pohřešován od minulé soboty. Na místo nálezu nedaleko oblíbené půjčovny šlapadel přijel i koroner záchranné služby. Muže bezmála týden hledali potápěči pražských hasičů i hlídky poříční policie.

„Okolo 13:00 jsme přijali oznámení o nálezu lidského těla na Vltavě,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský. Že šlo o hledaného muže, policisté potvrdili až později odpoledne, po identifikaci těla. „Krátce před 16. hodinou bylo definitivně potvrzeno, že řeka vynesla na břeh skutečně tělo 28letého muže, pohřešovaného v souvislosti se sobotní nešťastnou událostí v Motolském potoku,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Nezvěstný muž se v sobotu odpoledne vydal s třemi přáteli hledat takzvané kešky ukryté v podzemí Motolského potoka, kde je zastihla prudká bouře s přívalovým deštěm.

Pátrání začalo hned poté, co dva zachránění hledači kešek oznámili, že s nimi ve čtyřkilometrové stoce byli další dva lidé. Ještě večer našli utonulou ženu, pohřešovaného muže hledali zatím marně. Policisté a potápěči postupně prohledávali dno řeky v místech, kde Motolský potok po čtyřech kilometrech pod zemí ústí na smíchovské náplavce do řeky, Vltavu po proudu postupně až k Trojskému mostu i celou podzemní stoku.

Geocaching, jemuž se čtveřice mladých lidí věnovala, je hra na pomezí sportu a turistiky, kdy se v terénu hledají ukryté schránky pomocí satelitní navigace. V Česku si získala velkou oblibu.