Hromadná havárie blokovala tři hodiny dálnici D1

Dálnici D1 v pátek ráno na 35. kilometru ve směru do Brna na tři hodiny uzavřela hromadná dopravní nehoda. V místě dopravního omezení havarovalo 17 automobilů.  Záchranná služba odvezla do nemocnice osm lehce zraněných. Provoz byl po poledni obnoven ve dvou jízdních pruzích. Mluvčí středočeské policie Michaela Richterová potvrdila, že policie vyšetřuje několik nehod odděleně.

Nehoda se stala po deváté hodině v místě dopravního omezení, dálnice se stala neprůjezdná. Policie odkláněla auta na exit 21 směrem na Benešov, na místě se tvořila kolona, která se po poledni začala pomalu rozjíždět. „Mezi účastníky nehody byla i těhotná žena, která sice zraněna nebyla, ale byla odvezena na pozorování na gynekologii,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Policisté varovali, že vzhledem ke zvýšenému provozu o velikonočních svátcích očekávají více dopravních nehod a dopravních komplikací. Kvůli instalaci dopravního značení před opravami je provoz od pátku sveden v každém směru do jednoho jízdního pruhu na třech úsecích dálnice D1 ve středních Čechách a na Vysočině a na prvních osmi kilometrech dálnice D11 za Prahou.

Omezení má trvat většinou až do pondělí. Provoz na D1 je o velikonočním víkendu zpomalen celkem na 40 kilometrech. Stavbaři pracují na pěti úsecích, na dvou opravy zahájili už dřív.

Vydáno pod