Olomoucká tramvaj táhla sto metrů tříletého chlapce

Olomouc - V pondělí odpoledne utrpěl středně těžká zranění tříletý chlapec, kterého při vystupování přivřely v Olomouci dveře tramvaje. Hocha táhl vůz zhruba sto metrů, než se cestujícím podařilo dítě vyprostit. Nehodou se zabývá policie, řekla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

O případu jako první informoval Olomoucký deník. Mluvčí nemocnice Egon Havrlant uvedl, že chlapec utrpěl mnohačetná zranění. „Chlapec je při vědomí. Utrpěl odřeniny, tržné rány, které bylo potřeba zašít. Lékaři budou dělat kontrolní rentgen, zda nemá vnitřní zranění. Bude u nás minimálně týden. Je na jednotce intenzivní péče,“ uvedl Havrlant.

Nehoda se podle policie stala odpoledne kolem čtvrté hodiny ve Wolkerově ulici. „Na zastávce Wolkerova vystupovala paní s tříletým chlapcem. Žena vystoupila a dítě chtěla sundat ze schodů tramvaje. Ještě než to stihla udělat, tramvaj zavřela dveře a dítě zůstalo viset za nohu, tělíčko bylo ven z tramvaje,“ uvedla policejní mluvčí Marta Vlachová. Řidič se rozjel a až po 100 metrech se cestujícím podařilo násilně dveře otevřít a dítě vysvobodit. Tramvaj zastavila až na další zastávce.

Případem se zabývá policie, která ji vyšetřuje jako dopravní nehodu se zraněním. Policisté budou také prověřovat možné zavinění řidiče. Nehodou se zabývá také Dopravní podnik města Olomouce (DPMO). „Je to mimořádná událost, nepamatuji si, že by se něco podobného stalo. Je to nešťastná záležitost. Vyšetřuje to policie a my také učiníme patřičné kroky, abychom se dopátrali k nějakým závěrům,“ řekl ředitel DPMO Vladimír Menšík. Podotkl, že nelze vyloučit, že si řidič chlapce při vystupování prostě nevšiml. Zástupci podniku se chystají projít záznamy tramvaje.