Útočník v Clevelandu zastřelil pět lidí, je na útěku

Útočník v texaském městě Cleveland zastřelil v jednom domě pět lidí a nyní je na útěku. Informovala o tom americká stanice ABC. Podezřelý je podle policie ozbrojený a je pod vlivem omamných látek. Místní obyvatelé dostali varování, aby nevycházeli ven.

Střelba v malém městě vzdáleném asi 90 kilometrů severně od Houstonu se odehrála v pátek před půlnocí místního času (sobota ráno SELČ). Okolnosti zatím nejsou známé. Policie nyní pátrá po muži hispánského původu, který je podle ní ozbrojený útočnou puškou AR-15.

Podle agentury AP do domu, kde v tu chvíli bylo deset lidí, vtrhl muž ze sousedství. Rodina, která byla původem z Hondurasu, předtím souseda požádala, aby nestřílel na dvoře svého domu, protože nemůže spát. Podle šerifa muž argumentoval, že si může dělat co chce, protože je na svém pozemku.

Nejmladší oběti tragického incidentu bylo osm let, dvě ženy zemřely v ložnici, kde svými těly chránily dvě děti – ty přežily.

Podle agentury AP letos ve Spojených státech přibývá případů, kdy střelci zavraždí čtyři a více lidí. V průměru se takový případ stane jednou týdně. Statistiky ukazují, že za necelé čtyři měsíce od začátku roku přišlo takto o život přinejmenším 88 osob.