Nejméně šest lidí zahynulo po ruském útoku na poštu v Charkově

Dvě ruské rakety S-300 v sobotu v noci zasáhly v Charkově distribuční středisko tamní pošty. Šéf oblastní správy Oleh Syněhubov krátce po útoku informoval, že zahynulo nejméně šest osob a čtrnáct bylo zraněno. V neděli dopoledne agentura Ukrinform s odkazem na oblastní prokuraturu napsala, že počet zraněných stoupl na šestnáct.

„Obyčejný civilní objekt. Bohužel, na místě jsou mrtví,“ napsal ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj na sociální síti Telegram a připojil krátký záběr následků útoku. „Je třeba zvýšit tlak na teroristický stát,“ dodal prezident země, která se otevřené ruské invazi brání už od loňského února. „Svým terorem a vražděním Rusko ničeho nedosáhne,“ zdůraznil Zelenskyj s tím, že ukrajinskou odpovědí jsou výsledky každodenní práce ukrajinských sil na frontové linii.

Šéf oblastní správy Syněhubov uvedl, že někteří ze zraněných se do rukou lékařů a záchranných složek dostali ve velmi těžkém stavu. Také on zdůraznil, že objekt pošty měl naprosto civilní charakter. Podle agentury Ukrinform útok poškodil také sedm kamionů a dva přívěsy.

Úřady v Charkově večer varovaly občany před raketovým útokem ruských sil na město, podle ukrajinské armády Rusové útočili raketami S-300 ze sousední ruské Bělgorodské oblasti.