Policista, který v Hradci zastřelil svou exmanželku, zemřel

Hradec Králové - V hradecké fakultní nemocnici zemřel muž, který minulý pátek postřelil svou bývalou ženu a poté i sebe. Žena zemřela na následky zranění již minulý pátek. „Muž, který byl celou dobu v kritickém stavu, utrpěl velmi těžká poranění mozku a na jejich následky zemřel,“ řekl zdroj z nemocnice. Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), protože střelec byl policista.

V kadeřnictví v centru Hradce Králové se minulý týden střílelo. Dvaačtyřicetiletý policista vystřelil na jednu z kadeřnic, svou bývalou manželku. Poté postřelil sebe. Žena měla dvě střelná poranění, jimž podlehla několik desítek minut poté, co byla převezena do hradecké fakultní nemocnice. Muž, bývalý prvoligový fotbalista, zemřel dnes.

Protože jde o policistu, případ převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů GIBS. „Mohu potvrdit, že muž je příslušník Policie České republiky. Z tohoto důvodu je také příslušnost naše,“ řekla mluvčí GIBS Radka Sandorová. Zároveň sdělila, že s ohledem na vyšetřování
nebude k případu poskytovat žádné informace.

Podle zpravodajských serverů byl muž bývalým prvoligovým fotbalistou, nyní i trenérem mládeže u hradeckého prvoligového klubu. Servery také uvedly, že Martin B. měl obrovské dluhy ze sázení, kvůli nimž ho bývalá žena opustila.