Ziggy Marley přijel do Prahy šířit vzpouru pro mír a lásku

V Praze poprvé koncertoval Ziggy Marley (zdroj: ČT24)

Poslední červencový den  vystoupil v Praze poprvé hudebník Ziggy Marley, nejstarší syn jednoho z průkopníků jamajského stylu reggae Boba Marleyho. Ziggy pokračuje v otcových stopách a snaží se svými písněmi v lidech vzbudit pozitivní emoce. To se mu dařilo i v Divadle Archa.

Osminásobný držitel Grammy přijel do českého hlavního města představit loňské album Rebellion Rises. „Hlavním tématem desky je hledání lidskosti. Chci podpořit lidi, aby bojovali za svá práva, aby se sjednocovali, bojovali více za mír a lásku na tomto světě. Potřebujeme, aby se všichni vzbouřili a začali se zase chovat jako lidé,“ hlásá Marley. A dodává: „Já jsem zbraní, kterou vesmír využívá k tomu, abych šířil tyto zprávy světu.“

Jeho písně jsou až po okraj naplněné optimismem. David Nesta Marley, který dostal přezdívku Ziggy podle slangového označení jointu, tvrdí, že klíč ke štěstí je v nastavení myšlení. „Popravdě, myslím, že to je jediný způsob, jak vše překonat. Můžeme spadnout do pasti negativity, demoralizace a potlačit pozitivní myšlenky, To je ale jen boj s naší myslí,“ tvrdí.

Šířit lásku a mír ho naučil jeho otec Bob Marley. Zemřel na rakovinu, když bylo Ziggymu dvanáct, od malička ho ale vedl k hudbě a stejně tak jeho sourozence. Z potomků legendy jamajského reggae mohlo české publikum slyšet také v roce 2012 Stephena Marleyho a o rok později jeho bratra Ky-Maniho. 

„Víte, na tomhle světě jsme všichni rodina. Tuhle myšlenku se snažíme šířit. Máme se rádi všichni navzájem,“ tvrdí Ziggy. Za českými bližními přijel poprvé osobně loni, kdy koncertoval na festivalu Colours of Ostrava.