Dobré ráno, Brno, podruhé. Chystané pokračování prozradí víc ze soukromí postav

Česká televize točí pokračování seriálu Dobré ráno, Brno! (zdroj: ČT24)

První řada komediálního seriálu Dobré ráno, Brno! přilákala na začátku roku k obrazovkám více než půl milionu diváků. Tvůrci v čele s režisérem Janem Prušinovským nyní připravují druhou řadu. I ta nahlédne do zákulisí České televize s notnou nadsázkou. Natáčí se tam, kde se seriál odehrává – v brněnském studiu.

První řada představila zákulisí redakce, která připravuje divákům příjemné vstávání do nového dne, přestože každý z členů ranní show řeší i dost nepříjemné osobní problémy. O diváckou přízeň usiloval režisér v podání Jana Kolaříka, jehož rozkazy obětavě plnila stárnoucí moderátorka Radka (Zuzana Zlatohlávková), která měla své nelegální prostředky, jak si pomoci k mladistvé energii.

Její kolega Cyril proslul jako vypravěč vtipů, kterým se nikdo nesměje. „Ty vtipy se jakžtakž zvládly, ale tvářit se, že jsem profesionální moderátor a všechno říkám správně, to asi pro mě bylo nejtěžší,“ hodnotí svou postavu Ondřej Kokorský. „Cyril bude trošičku civilnější a přísnější a hlavně se dočká svých oveček a koziček,“ naznačil o pokračování.

K rannímu týmu ještě patřila ambiciózní rosnička v podání Simony Lewandowské nebo asistentka režie Alžběta, kterou jen tak něco nevyvedlo z míry. „V druhé sérii budu kousek řídit, odparkovávat auto,“ připouští její představitelka Tereza Volánková, že na její hrdinku čeká ve druhé řadě i trocha adrenalinu. „Těším se, že budu v exteriérech, celé natáčení jsem strávila v budově televize,“ dodává za sebe jako za herečku.

Přesnější dění v pokračování si zatím tvůrci nechávají pro sebe. Neurčité jsou především odpovědi na osudy režiséra Mirka Kuše, který se postaral o otevřený konec první řady. Ta skončila ve chvíli, kdy vypadl z okna ve třetím patře brněnské televize. Režisér a spoluscenárista Jan Prušinovský v Interview ČT24 uvedl, že už první řadu psal jako součást delšího příběhu.

„Tentokrát se maličko víc dostaneme i do soukromých prostor jednotlivých postav,“ naznačil o pokračování vedoucí produkce Jan Vlček. Osm nových dílů uvidí zájemci na televizních obrazovkách pravděpodobně v lednu.