Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal profesor ČVUT Karel Pospíšil

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se stal profesor ČVUT Karel Pospíšil. Ve funkci nahradil Petra Moose, který odstoupil ze zdravotních důvodů. Další změny nastanou také v představenstvu společnosti, kde v květnu skončí Michal Heřman, který byl zodpovědný za správu majetku. Řízení tohoto úseku bude společnost řešit v následujících dnech, informoval mluvčí státního dopravce Radek Joklík.

Moos přišel do dozorčí rady Českých drah v červenci loňského roku na žádost ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO). Loni v létě nastala v dozorčí radě výrazná změna, kdy odešla většina členů spojená s politickými stranami v čele s tehdejším předsedou rady Milanem Ferancem (poslancem ANO). Změny v dozorčí radě vedly nakonec k novému složení představenstva firmy, když novým šéfem firmy se místo Pavla Krtka stal Miroslav Kupec.

Jedním z nových členů představenstva se posléze stal i Michal Heřman, který ve vedení působí od poloviny ledna. Ve funkci skončí 14. května. Svou rezignaci oznámil členům dozorčí rady ve čtvrtek. V představenstvu působí od poloviny ledna. Důvod, proč se Heřman rozhodl funkci opustit, společnost nekomentovala.