Topolánek pochválil Bursíkovo ministerstvo, dostal solární adaptér

Praha - Premiér Mirek Topolánek dnes navštívil v rámci svého inspekčního kolečka po jednotlivých resortech ministerstvo životního prostředí vedené Martinem Bursíkem. Topolánek vyjádřil s fungováním ministerstva spokojenost, Bursíka pochválil zejména za personální a věcnou stabilizaci celého odboru.

Podle premiéra se ministerstvu životního prostředí daří komunikovat témata, která jsou často považována za kontroverzní a budí velký mediální zájem. Jsou to například změny v Národním parku Šumava, výstavba nových dálnic nebo provoz kamionů. Premiér také ocenil vzájemnou spolupráci ministra životního prostředí s jeho kolegy z resortů dopravy a průmyslu. Podle Topolánka stojí často na jejich dohodě celá vláda.

Bursík po setkání s premiérem řakl, že hlavní prioritou jeho resortu je pro nadcházející období ochrana klimatu. V době českého předsednictví v EU v první polovině příštího roku podle něj totiž Česku připadne náročný úkol dojednat nový klimaticko-eneregetický balíček, tedy detaily boje s klimatickými změnami. 

Na konci září chce ministerstvo představit novou klimatickou politiku pro ČR. Prosadit chce také novelu hornického zákona a novou „velkou dohodu“ o budoucnosti Šumavy.

Ministr Bursík premiérovi za kladné hodnocení poděkoval a jako dar mu předal obrazovou knihu o Šumavě a adaptér na mobilní telefon ze solárních panelů.