Přírůstek případů koronaviru byl v pátek v Česku nižší než v předchozích dnech

Koronavirus v Česku: sobota (zdroj: ČT24)

V Česku v pátek přibylo 232 potvrzených případů covidu-19. Je to o něco méně než v předchozích třech dnech, kdy denní nárůsty překračovaly 250. Od začátku epidemie se tak v zemi nakazilo koronavirem 16 574 lidí, aktuálně nemocných je 4624. Počet zemřelých s koronavirem se zvýšil o jednoho na 382.

On-line přenos

šíření koronaviru - srpen

  • 21:49
    Česká televize

    Adam Vojtěch: Ministerstvo má hotovou právní analýzu v kauze nekvalitní ochranné pomůcky z Číny. Ministerstvo čeká ještě na mezinárodní testy, pak bude uplatňovat veškeré právní nástroje i diplomatická jednání k nápravě.

  • 21:09

    Francouzské úřady za posledních 24 hodin oznámily 3082 nových případů nákazy koronavirem, což je podstatně méně, než kolik jich bylo o víkendu. Španělské ministerstvo zdravotnictví od pátku oznámilo 23 tisíc nově nakažených, píše deník El País.

  • 19:55
    Česko

    Na Vysočině dnes zemřel další člověk s covidem-19. Od začátku pandemie je to patnácté úmrtí v kraji. Vyplývá to z informací na webu Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina. Hygienici nyní v kraji evidují 215 nemocných.

Nejvíce nakaženým okresem v republice v relativních číslech zůstává Prachaticko. Podle údajů ministerstva tam bylo za posledních sedm dní potvrzeno zhruba 78 případů nákazy v přepočtu na 100 tisíc obyvatel.

Nákaza se tam objevila mimo jiné u zaměstnanců firmy Intica Systems, kde testy prokázaly 38 případů nemoci. Vedle toho jsou v regionu podle hygieniků i další případy u lidí, kteří se například vrátili z dovolené.

Denní nárůst počtu nakažených
Zdroj: ČT24

Aktuálně nemocných v Česku v posledních zhruba dvou týdnech přibývá. Nyní je jich o devět méně, než byl dosud nejvyšší počet nemocných, který byl zaznamenán 11. dubna.

V nemocnicích je podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví 124 lidí s koronavirem. Stav 22 z nich hodnotí lékaři jako těžký.