Piráti hlasují o odvolání Michálka z pozice místopředsedy. Kvůli údajné šikaně a aroganci

Piráti od pátečního dopoledne hlasují o odvolání Jakuba Michálka z pozice místopředsedy strany. Internetová volba potrvá do pondělí čtvrtého listopadu. Podnětem k hlasování byl příspěvek vedoucí personálního odboru Pirátů Jany Koláříkové na stranickém fóru, která minulý týden hovořila o Michálkově arogantním jednání a psychické šikaně podřízených.

V reakci na debatu o Michálkově nevhodném chování europoslanec Mikuláš Peksa uvedl, že rezignuje na funkci místopředsedy, pokud jím Michálek zůstane. Ten oponoval, že nikoho nešikanoval, má jen vysoké nároky na výkon lidí.

Během několikadenního hlasování vybírají členové strany ze tří možností. Buď mohou hlasovat pro a proti odvolání Michálka nebo pro možnost odročení projednávaného rozhodnutí na jednání celostátního fóra. To se uskuteční v lednu v Ostravě.

Piráti na něm mimo jiné budou volit nové vedení strany. Michálek na pozici místopředsedy kandidovat znovu nebude. Hlasování se týká pouze jeho funkce ve vedení Pirátů, nikoli jeho pozice předsedy poslaneckého klubu.