Operátory T-Mobile a O2 postihl výpadek služeb

Telekomunikační společnosti O2 a T-Mobile v Česku čelily výpadku služeb ve svých sítích. Firmy o tom v úterý vpodvečer informovaly na svých twitterových účtech. Výpadky se již podařilo odstranit. Podle společnosti T-Mobile byl problém ve sdílené části sítě O2 a následky poruchy se dotkly celé republiky.

Zákazníci společnosti O2 Czech republic se v úterý mohli potýkat se sníženou dostupností služeb, bez dalších podrobností to uvedla mluvčí firmy Veronika Zachariášová. Problémy byly s hovory i přenosy dat, uvedl operátor na Twitteru. Krátce před 19:00 mluvčí oznámila, že se provoz v síti O2 vrací do normálu.

Problémy s dostupností služeb měla i společnost T-Mobile. „Můžeme potvrdit výpadek ve sdílené části sítě O2, následky tohoto výpadku se dotkly celé republiky,“ uvedla mluvčí společnosti Patricie Šedivá. Po 20:30 dodala, že chyba je již opravena a všechny služby by měly být dostupné. Při přetrvávajících potížích firma doporučuje restart telefonu či datového zařízení.

Telekomunikační operátor O2, který patří investiční skupině PPF, má v Česku přes šest milionů SIM karet. T-Mobile je součástí nadnárodní skupiny Deutsche Telekom. V loňském roce měl T-Mobile v Česku 6,423 milionu zákazníků.