TÉMA

O2 Czech Republic

168 hodin: Přišel o hračky, později nezákonně o mzdu. Dětský dlužník dostane splátku zpět

Muž, který byl kvůli rodičům od dvanácti let v exekuci, zaplatil dluh. Exekutor mu v dětství zabavil hračky, později nezákonně také mzdu. Věřitel v únoru nesouhlasil se zastavením exekuce, po odvysílání reportáže 168 hodin se ale ozval s tím, že šlo o chybu. Dětský dlužník dostane celou částku zpátky. Vývoj sledovala redaktorka 168 hodin Darina Vlková.
26. 6. 2023|

Operátory T-Mobile a O2 postihl výpadek služeb

Telekomunikační společnosti O2 a T-Mobile v Česku čelily výpadku služeb ve svých sítích. Firmy o tom v úterý vpodvečer informovaly na svých twitterových účtech. Výpadky se již podařilo odstranit. Podle společnosti T-Mobile byl problém ve sdílené části sítě O2 a následky poruchy se dotkly celé republiky.
11. 4. 2023|

Poslední mobilní operátor zdražuje tarify. O tom, co by celkově pomohlo zlevnit volání, se vedou spory

Operátor Vodafone od konce února zdraží paušální mobilní tarify. Po T-Mobilu a O2 je tak posledním z velkých hráčů, který se rozhodl zvýšit ceny některých produktů. Krok společnost vysvětluje rostoucími náklady. Podle některých odborníků by ceny tarifů mohl snížit vstup čtvrtého velkého operátora na trh, to však nyní dle předsedy Rady Českého telekomunikačního úřadu Marka Eberta není reálné.
6. 2. 2023|

Počet kyberútoků se v říjnu dostal vysoko nad průměr, varuje NÚKIB

Počet kybernetických incidentů se podle Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) v říjnu dostal vysoko nad průměr, jde o nejvyšší hodnotu od dubna. Úřad jich eviduje 19. Část útoků byla podle úřadu od skupiny Anonymous Russia. Úřad o tom v úterý informoval na svém webu.
8. 11. 2022|

Webové stránky vlády čelí podle Strakovy akademie masivnímu útoku

Webové stránky vlády čelí v posledních dnech masivním DDoS útokům, uvedla v pátek Strakova akademie na Twitteru. I přes efektivní obranu podle ní mohou být stránky v některých momentech a z některých sítí nedostupné. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) upozornil na zvýšené riziko takzvaných DDoS útoků proti Česku a tuzemským subjektům v úterý. Informoval, že eviduje výrazný nárůst počtu kybernetických útoků tohoto typu.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 17:31|

Investiční skupina PPF se stáhla z Ruska. Její aktiva koupili ruští investoři

Investiční skupina PPF a její společnost Home Credit dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Znamená to odchod PPF a Skupiny Home Credit z ruského bankovního trhu. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů. PPF to oznámila ve středu v tiskové zprávě.
7. 9. 2022|

Evropská komise přijala závazky firem T-Mobile, O2 a CETIN v kauze kolem sdílení sítí

Evropská komise přijala závazky, které čeští mobilní operátoři T-Mobile a O2 a provozovatel telekomunikační infrastruktury CETIN nabídli s cílem urovnat obvinění z omezování hospodářské soutěže, jež souvisí s jejich dohodou o sdílení sítí. Komise o tom informovala v pondělí. Podle agentury Reuters tak ukončila vyšetřování těchto podniků. Podle Vodafonu, který si na operátory stěžoval, Komise opět potvrdila, že sdílení bylo protisoutěžní.
11. 7. 2022Aktualizováno11. 7. 2022, 18:18|